Angela Merkel va efectua o vizită în Israel la sfârşitul lui februarie

Cancelarul german Angela Merkel va efectua o vizită în Israel la sfârşitul lunii februarie, la invitaţia premierului israelian Benjamin Netanyahu, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al Guvernului german, Steffen Seibert, într-un comunicat.

132 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel va efectua o vizită în Israel la sfârşitul lui februarie

Angela Merkel (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Netanyahu "a invitat Guvernul german pentru sfârşitul lui februarie (...). Cancelarul a acceptat invitaţia", a explicat Seibert într-un comunicat.

Această inivtaţie a fost formulată într-o discuţie telefonică ce a avut loc în cursul serii între cei doi lideri.

În cursul acestei discuţii, Netanyahu a "felicitat-o pe cancelar pentru formarea Guvernului", a precizat Seibert.

După al Doilea Rzăboi Mondial, Germania sprijină în mod constant Israelul, iar această politică face obiectul unui larg consens între actorii politici germani, chiar dacă adeseori în ultimul timp Berlinul a exercitat presiuni asupra lui Netanyahu pentru a da dovadă de mai multă reţinere în privinţa dezvoltării coloniilor israeliene în teritoriile palestiniene.

Miercuri, preşedintele american Barack Obama a invitat-o, la rândul său, pe Angela Merkel să efectueze o vizită în Statele Unite. El i-a dorit refacere rapidă, a felicitat-o pentru formarea Guvernului şi a invitat-o într-o vizită la Washington în acest an, o invitaţie acceptată de asemenea de cancelarul german.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici