Ankara acuză Berlinul că se foloseşte de UE ca de un "instrument" în disputa cu Turcia

Omer Celik, ministrul turc al Afacerilor Europene, acuză Germania că se foloseşte de Uniunea Europeană ca de un "instrument" în cadrul disputei cu Turcia, informează site-ul postului France 24.

140 afișări
Imaginea articolului Ankara acuză Berlinul că se foloseşte de UE ca de un "instrument" în disputa cu Turcia

Ankara acuză Berlinul că se foloseşte de UE ca de un "instrument" în disputa cu Turcia

Celik a declarat că Germania riscă să păteze reputaţia Uniunii Europene prin atragerea organizaţiei în disputa între Ankara şi Berlin.

"Uniunea Europeană nu ar trebui să fie folosită drept instrument pentru a contracara problemele bilaterale ale unei ţări", a adăugat oficialul turc.

Recent, cancelarul german Angela Merkel a declarat că va cere Uniunii Europene să anuleze negocierile privind aderarea Turciei la Blocul comunitar.

Însă un număr de miniştri din Externe din diverse state UE au avut poziţii mai puţin categorice în acest caz, avertizând în legătură cu o acţiune pripită împotriva Turciei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici