Aproape 800 dintre documentele dezvăluite de Wikileaks se referă la NATO

Aproape 800 dintre documentele diplomatice americane dezvăluite de WikiLeaks se referă la NATO, însă printre acestea nu se numără nici unul clasificat strict secret, afirmă cotidianul belgian Le Soir, .

38 afișări
Imaginea articolului Aproape 800 dintre documentele dezvăluite de Wikileaks se referă la NATO

Aproape 800 dintre documentele dezvăluite de Wikileaks se referă la NATO

"799 dintre documente se referă la NATO. Dintre acestea, 111 sunt clasificate secret şi 520 sunt confidenţiale", conform primelor informaţii obţinute de cotidianul belgian, asociat la publicarea informaţiilor.

Şi Belgia face obiectul unor documente diplomatice americane, unul dintre acestea referindu-se la tratativele pentru primirea unui deţinut eliberat de la Guantanamo.

Belgia a acceptat să primească un fost deţinut, susţinând eforturile administraţiei preşedintelui Barack Obama de închidere a centrului de detenţie înfiinţat în ianuarie 2002 de predecesorul său, George W. Bush, pentru combatanţii inamici capturaţi în războiul împotriva terorismului. În februarie, ambasadorul SUA la Bruxelles, Howard Gutman, a cerut Belgiei să dea un exemplu şi să primească şi alţi deţinuţi.

"Dacă Belgia dă un exemplu, cine ar putea refuza să i se alăture? Ce ţară ar refuza să ajute la închiderea centrului de la Guantanamo, dacă Belgia deschide drumul?", a spus Gutman, referindu-se la reticenţele exprimate de numeroase ţări europene în ceea ce priveşte primirea foştilor deţinuţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici