Aproape un italian din doi consideră că Berlusconi trebuie să demisioneze

Aproape un italian din doi consideră că premierul Silvio Berlusconi, implicat în scandalul "Rubygate", trebuie să demisioneze, potrivit unui sondaj publicat duminică de Corriere della Sera.

27 afișări
Imaginea articolului Aproape un italian din doi consideră că Berlusconi trebuie să demisioneze

Aproape un italian din doi consideră că Berlusconi trebuie să demisioneze (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dintre cele 800 de persoane chestionate miercuri şi joi, 49 la sută consideră că şeful Guvernului trebuie să plece, în timp ce 45 la sută au o opinie contrară.

Acest rezultat este "determinat de poziţia majoritar anti-Berlusconi a electoratului de centru şi în special (al formaţiunii) Viitor şi Libertate", creată de Gianfranco Fini, fost aliat şi în prezent rival al premierului, apreciază cotidianul cel mai citit din Peninsulă.

Notând că intenţiile de vot pentru diferitele partide au evoluat doar puţin din decembrie, partidul Poporul Libertăţii (PdL) al lui Berlusconi având în continuare circa 30 la sută, cotidianul comentează că acest caz, care ţine prima pagină a ziarelor de mai multe zile, nu "a avut până acum decât un efect: o detaşare sporită de politică şi o creştere a indeciziei şi a tentaţiei de absenteism".

Silvio Berlusconi, deja afectat de diminuarea majorităţii sale, este implicat într-un nou scandal sexual, ancheta "Rubygate", în care este suspectat de Parchetul din Milano că a recurs la o prostituată minoră şi că a comis abuz de putere.

El a reiterat sâmbătă, într-un mesaj telefonic în cursul unei reuniuni a PdL, că nu se pune problema să demisioneze. El i-a criticat din nou pe judecători, dând asigurări că a "fost supus interceptărilor şi spionat, nu sub suspiciunea unui delict, ci pentru a căuta ipoteze de delict".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici