Aproximativ 171.000 de solicitanţi de azil au sosit în Italia dinspre nordul Africii, în anul 2016

Aproximativ 171.000 de persoane au sosit în Italia cu ajutorul ambarcaţiunilor de la începutul anului 2016 şi până în prezent, stabilindu-se un nou record al solicitanţilor de azil care au venit din nordul Africii în Italia, conform unor statistici ale ONU, citate de ziarul The Guardian.

472 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 171.000 de solicitanţi de azil au sosit în Italia dinspre nordul Africii, în anul 2016

Aproximativ 171.000 de solicitanţi de azil au sosit în Italia dinspre nordul Africii, în anul 2016

Recordul anterior fusese de 170.000 de solicitări de azil, în anul 2014, potrivit unor statistici efectuate de Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR) şi Guvernul italian.

Fluxul migraţiei din estul Mării Mediterane, din Turcia şi Grecia, s-a redus semnificativ în urma unui acord privind limitarea migraţiei între UE şi Turcia, precum şi din cauza închiderii coridorului folosit de imigranţi pentru a ajunge din Grecia în Germania.

Strategia de intimidare a Blocului european a eşuat în privinţa reducerii migraţiei din Libia în Italia, ruta italiană devenind încă o dată poarta principală a migraţiei în Europa.

Marina europeană, inclusiv cea a Marii Britanii, s-a concentrat asupra unui răspuns în stil militar, trimiţând fregate pentru a aresta contrabandiştii ce trafichează imigranţi în apele internaţionale.

Războiul civil din Libia a destabilizat agenţiile de securitate ale statului libian, unele dintre acestea fiind chiar implicate în traficul de persoane, lăsând Guvernele europene fără un partener viabil în lupta lor împotriva imigraţiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici