Aproximativ 30 de presupuşi membri Statului Islamic, reţinuţi de poliţie în Turcia

Poliţia a reţinut aproximativ 30 de persoane marţi dimineaţa, în raiduri vizând presupuşi militanţi din cadrul Statului Islamic (SI), la o zi după operaţiuni similare soldate cu şapte morţi în rândul extremiştilor şi doi în rândul forţelor de ordine, potrivit presei de stat, relatează AP online.

288 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 30 de presupuşi membri Statului Islamic, reţinuţi de poliţie în Turcia

Aproximativ 30 de presupuşi membri SI, reţinuţide poliţie în Turcia (Imagine: Arhiva Mediafax/ Hepta)

Potrivit agenţiei Anadolu, suspecţii au fost reţinuţi marţi, în oraşul Konya şi la Cumra, o localitate vecină.

Suspecţii, inclusiv o femeie, erau interogaţi de poliţia antiteroristă, potrivit agenţiei Dogan.

Forţele de ordine au luat cu asalt, luni, o casă de la Diyarbakir folosită de către o presupusă celulă SI, declanşând un schimb de focuri soldat cu nouă morţi.

Turcia şi-a extins operaţiunile contra grupării extremiste în urma dublului atac sinucigaş care a vizat un miting pentru pace la Ankara, pe 10 octombrie, soldat cu 102 morţi.

Guvernul a fost criticat dur pentru că nu a împiedicat atacul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici