Aproximativ 600 de persoane, evacuate din cauza riscului de inundaţii în sudul Spaniei

Aproximativ 600 de locuitori ai unui sat din Extremadura, în sud-vestul Spaniei, au fost evacuaţi în noaptea de marţi spre miercuri din cauza unei "importante creşteri a debitului fluviului Guadiana", au anunţat autorităţile.

127 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 600 de persoane, evacuate din cauza riscului de inundaţii în sudul Spaniei

Aproximativ 600 de persoane, evacuate din cauza riscului de inundaţii în sudul Spaniei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Imediat după evacuarea locuitorilor, serviciile de intervenţie "au inspectat pe teren eventuale pagube materiale", care "se pare că nu au fost semnificative", anunţă Guvernul regional într-un comunicat.

În total 83 de locuitori au fost cazaţi într-un gimnaziu într-un oraş vecin, Montijo, iar unul a fost plasat într-o rezidenţă pentru bătrâni. Alţi locuitori au petrecut noaptea la rude, scrie presa, care precizează că 12 autobuze au fost utilizate pentru evacuare.

"Au petrecut o noapte foarte liniştită", a declarat pentru postul public spaniol de radio RNE Pedro Santero, un coordonator din cadrul Crucii Roşii.

"Situaţia în satul Barbaño este normală, dar este necesară prudenţa, deoarece debitul râului nu a scăzut încă în mod semnificativ, iar potrivit previziunilor poate începe să plouă din nou (miercuri) dimineaţa", a precizat Guvernul din Extremadura.

La nivelul ţării, în luna martie s-au înregistrat ploi-record, care au provocat o creştere a nivelului apelor unor fluvii şi râuri.

Începând din ultimele săptămâni ale lui martie, ploi puternice care se abat asupra Spaniei au antrenat revărsări ale apelor unor fluvii, mai ales în Andalucía, în sudul ţării, şi în Castilla y León, în centru. Protecţia Civilă a publicat luni un aviz de alertă privind revărsarea unor cursuri în aproape toate bazinele fluviale din ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici