Ar putea Ucraina să profite "de războiul civil" din Rusia? Ce spun specialiştii

Vorbind pentru Al Jazeera, Jamie Shea, membru asociat la Chatham House, un think tank cu sediul în Marea Britanie, spune că posibilitatea ca Ucraina să profite militar de situaţia din Rusia depinde de modul în care Moscova va gestiona situaţia.

1027 afișări
Imaginea articolului Ar putea Ucraina să profite "de războiul civil" din Rusia? Ce spun specialiştii

Ar putea Ucraina să profite "de războiul civil" din Rusia? Ce spun specialiştii

"Multe depind de ceea ce se va întâmpla în Rusia în următoarele ore şi zile. Şi de măsura în care Prigojin, după ce a început acest fel de revoltă, aşa cum o numeşte Putin, este într-adevăr capabil să o transforme într-un rezultat eficient, poate convingând o parte a armatei ruse să dezerteze la apelurile sale. Nu există niciun semn că acest lucru se va întâmpla în acest moment", a spus el.

"Să rămânem cu picioarele pe pământ. Rusia are încă 390.000 de soldaţi în Ucraina, ceea ce este enorm", a adăugat el.

Prigojin ar avea sub comanda sa 25.000 de luptători.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici