Arabia Saudită dispune un armistiţiu umanitar temporar în Yemen

Arabia Saudită a dispus un armistiţiu umanitar privind raidurile efectuate în Yemen, ameninţând însă că insurgenţii huthi vor fi atacaţi oriunde dacă nu respectă încetarea focului, inclusiv în regiunile saudite situate la frontieră, informează Reuters.

219 afișări
Imaginea articolului Arabia Saudită dispune un armistiţiu umanitar temporar în Yemen

Arabia Saudită dispune un armistiţiu umanitar temporar în Yemen (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

"Armistiţiul privind bombardamentele va dura cinci zile", a declarat joi ministrul saudit de Externe, Adel al-Jubeir.

"Insurgenţii houthi trebuie să respecte armistiţiul", a insistat şeful diplomaţiei saudite, avertizând că, în caz contrar, coaliţia internaţională va relua bombardamentele, inclusiv în zone de frontieră din Arabia Saudită unde s-ar adăposti insurgenţii.

O coaliţie internaţională coordonată de Arabia Saudită (o ţară preponderent sunnită) efectuează de la începutul lunii aprilie raiduri aeriene împotriva insurgenţilor huthi din Yemen.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici