Arheologii au găsit scheletul unei „femei-vampir”

  • Descoperirea a fost făcută în Polonia.
  • Rămăşiţele datează din anul 1600.
  • Trupul a fost îngropat cu o seceră de metal în jurul gâtului.
3473 afișări
Imaginea articolului Arheologii au găsit scheletul unei „femei-vampir”

Arheologii au găsit scheletul unei „femei-vampir”

O descoperire bizară şi tulburătoare făcută de experţii Universităţii Nicholas Copernicus din oraşul Torun. Arheologii au găsit în satul Pien scheletul în stare bună al unei femei care a trăit în secolul al XVII-lea, care are o particularitate: a fost îngropat cu o seceră de metal la gât. Pentru a confirma ipoteza, a fost găsit şi un lacăt închis pe degetul mare stâng, măsură de securitate prevăzută la momentul respectiv în aceste cazuri.

Ziarul britanic Daily Mail a scris despre descoperire. Studiul înmormântării şi al rămăşiţelor a scos la lumină multe descoperiri interesante: descoperirea unei pălării de mătase ar indica faptul că femeia provine dintr-o clasă socială superioară.

Profesorul Dariusz Polinski, şeful echipei de la Universitatea Nicholas Copernicus, a vorbit despre o înmormântare atipică: „Printre modalităţile folosite pentru a preveni întoarcerea morţilor se numără amputarea extremităţilor. Coasa, în acest caz, este poziţionată astfel încât dacă femeia s-ar trezi, ea şi-ar tăia imediat gâtul în încercarea de a se ridica”.

Lacătul ar avea valoare simbolică şi ar însemna „sfârşitul unei faze şi imposibilitatea revenirii”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici