Arhiepiscopul din Canterbury Justin Welby nu va asista la întronizarea Papei Francisc

Numărul unu în ierarhia Bisericii Anglicane Justin Welby nu va asista, marţi, la mesa de întronizare a Papei Francisc, la Roma, care va avea loc cu două zile înaintea propriei sale întronizări la Canterbury, au anunţat sâmbătă serviciile acestuia.

322 afișări
Imaginea articolului Arhiepiscopul din Canterbury Justin Welby nu va asista la întronizarea Papei Francisc

Arhiepiscopul din Canterbury Justin Welby nu va asista la întronizarea Papei Francisc (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"Arhiepiscopul din Canterbury Justin Welby va fi reprezentat de arhiepiscopul din York John Sentamu", numărul doi în ierarhia Bisericii Anglicane, la întronizarea Papei Francisc, a anunţat Palatul Lambeth, într-un comunicat.

Justin Welby, care a preluat funcţia la începutul lui februarie, efectuează începând de joi un "pelerinaj de rugăciune" în Anglia, care se încheie marţi la Chichester (sud).

Delegaţia anglicană, condusă de John Sentamu, va asista la mesa de întronizare ce va fi oficiată marţi la Bazilica Sfântul Petru şi la o audienţă a Papei, în ziua următoare. Aceasta va reveni în Marea Britanie, pentru a fi prezentă la ceremonia de întronizare, joi, a lui Justin Welby, la Catedrala Canterbury, în sud-estul Angliei.

La Canterbury, Papa va fi reprezentat, la rândul său, de către cardinalul Kurt Koch, preşedintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unităţii Creştinilor, se precizează în comunicat.

Predecesorul lui Justin Welby, arhiepiscopul Rowan Williams, a asistat la funeraliile Papei Ioan Paul al II-lea şi la întronizarea lui Benedict al XVI-lea, în aprilie 2005, mai precizează Palatul Lambeth.

Căsătorit şi tată a cinci copii, fost cadru în indistria petrolieră, Justin Welby, în vârstă de 57 de ani, este al 105-lea arhiepiscop din Canterbury şi i-a succedat lui Rowan Williams care a demisionat la sfârşitul lui 2012, după zece ani petrecuţi la conducerea Bisericii Anglicane. Arhipepiscopul din Canterbury este conducătorul spiritual al anglicanilor din întreaga lume.

Justin Welby a salutat miercuri seara alegerea Papei Francisc drept un eveniment de o "mare importanţă pentru creştinii din lumea întreagă". "Mă bucur în avans să îl întâlnesc pe Papa Francisc, să călătoresc şi să cooperez cu el în vederea consolidării importantei moşteniri a predecsorilor noştri", a spus el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici