Armata germană trebuie să fie "pregătită de război". Noua doctrină militară a Germaniei a fost devăluită. Se deschide cu următoarele cuvinte: "Războiul s-a întors în Europa"

Invazia Rusiei în Ucraina forţează Germania să îşi transforme armata într-o forţă de luptă puternică şi bine finanţată, axată pe apărarea ţării şi a aliaţilor din NATO, a declarat vineri cancelarul german.

2032 afișări
Imaginea articolului Armata germană trebuie să fie "pregătită de război". Noua doctrină militară a Germaniei a fost devăluită. Se deschide cu următoarele cuvinte: "Războiul s-a întors în Europa"

Armata germană trebuie să fie "pregătită de război". Noua doctrină militară a Germaniei a fost devăluită. Se deschide cu următoarele cuvinte: "Războiul s-a întors în Europa"

"Astăzi, nimeni nu se mai poate îndoi serios de ceea ce noi, în Germania, am evitat mult timp, şi anume că avem nevoie de un Bundeswehr puternic", a declarat Olaf Scholz potrivit Politico în a doua zi a unei conferinţe politico-militare care a prezentat schimbarea profundă a gândirii strategice a Berlinului.

"Ordinea noastră bazată pe pace este în pericol", a avertizat el, menţionând de asemenea războiul dintre Hamas şi Israel şi adăugând că Germania are nevoie de "o schimbare de curs pe termen lung, permanentă".

Dar pentru a apăra Germania şi aliaţii săi, armata germană "trebuie să fie modernizată". pentru acest lucru.

"Numai un Bundeswehr puternic... poate, în cele din urmă, să prevină ce este mai rău să se întâmple. Avem nevoie de un Bundeswehr care să se poată apăra şi să poarte un război pentru a ne apăra securitatea şi libertatea", a declarat ministrul apărării Boris Pistorius.

Cum se ajunge acolo este prezentat într-o doctrină militară şi strategică de 34 de pagini.

Schimbarea de gândire este evidentă încă din primul paragraf al textului: "Războiul s-a întors în Europa. Germania şi aliaţii săi trebuie să se confrunte din nou cu o ameninţare militară. Ordinea internaţională este atacată în Europa şi în întreaga lume. Trăim un moment de cotitură".

Inamicul este, de asemenea, clar: "Federaţia Rusă va rămâne cea mai mare ameninţare la adresa păcii şi securităţii în spaţiul euroatlantic". China primeşte, de asemenea, un semn de întrebare pentru "revendicarea tot mai agresivă a supremaţiei regionale".

Este prima doctrină din 2011 - o perioadă în care Dmitri Medvedev era preşedintele Rusiei, Rusia era văzută ca sursă de energie ieftină pentru a alimenta miracolul economic al Germaniei, iar cheltuielile de apărare ale Berlinului se micşorau.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici