Armata rusă plănuieşte ample exerciţii militare. Ministerul rus al Apărării neagă că ar fi vorba de o mobilizare de trupe

Rusia va organiza exerciţii militare de amploare în estul ţării, continuând antrenamentul regulat al trupelor, în pofida acţiunilor din Ucraina, au anunţat marţi autorităţile militare ruse.

37753 afișări
Imaginea articolului Armata rusă plănuieşte ample exerciţii militare. Ministerul rus al Apărării neagă că ar fi vorba de o mobilizare de trupe

Ministerul rus al Apărării a precizat că exerciţiul Vostok 2022 (Est 2022), programat pentru perioada 30 august-5 septembrie, va implica manevre de trupe în 13 poligoane de tragere din Districtul Militar de Est, potrivit AP.

Ministerul a precizat că vor participa trupe din ţări străine nespecificate. Trupele ruse şi chineze au luat parte anul trecut la o serie de manevre militare comune, reflectând legăturile militare tot mai strânse dintre Moscova şi Beijing.

Ministerul a respins acuzaţiile potrivit cărora mobilizează trupe pentru a-şi întări forţele din Ucraina, menţionând că "doar o parte a armatei ruse a fost implicată în operaţiunea militară specială".

Fără a dezvălui detalii, ministerul a declarat că numărul de trupe care operează în Ucraina este "suficient pentru îndeplinirea sarcinilor" şi a subliniat că armata nu a anulat niciunul dintre exerciţiile planificate.

Moscova nu a precizat câţi dintre militarii săi de un milion de soldaţi sunt implicaţi în acţiunile din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici