Armata turcă a bombardat cu avioane de vânătoare 13 ţinte PKK, care a ucis 16 militari în atacuri - VIDEO

Armata turcă a anunţat luni că a bombardat pe timpul nopţii ţinte PKK, cu avioane de război, după ce militanţi din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan au comis atacuri în care, potrivit unei surse din domeniul securităţii, au fost ucişi 16 militari turci, relatează Reuters online.

332 afișări
Imaginea articolului Armata turcă a bombardat cu avioane de vânătoare 13 ţinte PKK, care a ucis 16 militari în atacuri - VIDEO

Armata turcă a bombardat cu avioane de vânătoare 13 ţinte PKK, care a ucis 16 militari în atacuri

PKK a anunţat că a ucis 15 militari turci duminică, într-un atac asupra unui convoi militar, în zona Daglica din provincia Hakkari, lângă frontiera cu Irakul, în cel mai sângeros atac de la abandonarea armistiţiului, în iulie.

"Două dintre vehiculele noastre blindate au fost puternic avariate, după detonarea unor explozivi artizanali pe drum. În urma exploziei, au existat martiri şi răniţi în rândul camarazilor noştri eroi", a anunţat PKK, fără să prezinte un bilanţ al victimelor în rândul forţelor sale.

Două avioane de vânătoare de tip F-16 şi alte două de tip F-14 au lovit 13 ţinte PKK, iar operaţiunile militare continuau "în mod decisiv", în pofida condiţiilor meteorologice nefavorabile, a anunţat armata turcă.

Aceste confruntări sângeroase marchează o intensificare a atacurilor care au loc începând din iulie, soldate, potrivit unor surse oficiale, cu peste 70 de morţi în rândul forţelor turce şi cu sute de morţi în rândul militanţilor PKK.

PKK luptă de trei decenii împotriva Guvernului turc, un conflict soldat cu aproximativ 40.000 de morţi. Mişcarea este înscrisă pe listele cu organizaţii teroriste ale UE şi Statelor Unite.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici