Avioane de luptă turceşti bombardează poziţii militare PKK, în urma uciderii unui militar turc

Avioane de război turceşti de tip F-16 au bombardat miercuri poziţii militare ale Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) în sud-estul Turciei, după ce militanţi au ucis un militar în această zonă, au anunţat forţele armate turce, citate de Reuters în pagina electronică.

47194 afișări
Imaginea articolului Avioane de luptă turceşti bombardează poziţii militare PKK, în urma uciderii unui militar turc

Avioane de luptă turceşti bombardează poziţii militare PKK, în urma uciderii unui militar turc (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Luptători PKK înarmaţi cu puşti au deschis focul la ora locală 07.05 (07.05, ora României) asupra unor trupe care efectuau căutări pe un drum din districtul Semdinli din provincia turcă Hakkari, în apropiere de graniţele cu Iran şi Iraq, a anunţat Statul Major General pe site.

În confruntarea care a urmat, un soldat a fost ucis şi alţi doi au fost răniţi şi transportaţi cu elicopterul la spital.

Două avioane de tip F-16 au distrus apoi poziţii în zonă, unde efectuau operaţiuni, de asemenea, elicoptere de atac, drone şi întăriri militare.

Aproximativ 70 de membri ai forţelor de securitate turce au fost ucişi de când PKK a lansat atacuri, la începutul lui iulie. Potrivit agenţiei de stat Anadolu, peste 900 de militanţi PKK au fost ucişi în sud-estul Turciei şi în Irak, începând din 22 iulie.

Confruntări între trupe turceşti şi militanţi, care au baze în munţii din nordul Irakului, au loc zilnic, după ce un acord de încetare a focului care dura de doi ani a fost încălcat luna trecută, subminând negocierile de pace.

PKK, considerat organizaţie teroristă de către Turcia, Statele Unite şi Uniunea Europeană, a lansat o insurecţie în 1984. De atunci, peste 40.000 de persoane au fost ucise.

Violenţele au încetat după ce Ankara a început negocieri, în 2012, cu liderul grupului aflat în închisoare, Abdullah Ocalan.

Părea că se înregistrau unele progrese în vederea unui acord de pace, însă aceste eforturi au fost subminate înainte de alegerile parlamentare din iunie, de către politica internă şi implicarea kurdă în războiul civil din Siria vecină.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici