Armata turcă dă asigurări că nu ştia că avionul pe care l-a doborât era rusesc

Armata turcă a dat asigurări că nu ştia că avionul pe care l-a doborât la frontiera siriană era rusesc şi a precizat că este pregătită pentru "orice formă de cooperare" cu armata rusă, relatează AFP în pagina electronică.

2165 afișări
Imaginea articolului Armata turcă dă asigurări că nu ştia că avionul pe care l-a doborât era rusesc

Armata turcă dă asigurări că nu ştia că avionul pe care l-a doborât era rusesc (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

"Naţionaitatea avionului nu era cunoscută (...), iar regulile de angajament au fost aplicate în mod automat", au subliniat forţele armate turce miercuri, într-un comunicat.

Armata turcă a dat totodată asigurări că a depus eforturi semnificative să încerce să-i găsească pe cei doi piloţi ai avionului de luptă Su-24 şi că au informat autorităţile militare ruse că este pregătită pentru "orice formă de cooperare".

Acest incident - cel mai grav între Moscova şi Ankara de la începutul intervenţiei militare ruse în Siria, în urmă cu două luni - a costat viaţa doi militari ruşi, şi anume pe unul dintre cei doi piloţi şi pe un militar care participa la o operaţiune de salvare, ucis după ce elicopterul comandoului său a fost doborât.

Anterior, armata turcă a dat publicităţii ceea ce a prezentat ca fiind înregistrările avertismentelor către pilotul avionului, înainte de a-l doborî, în apropiere de frontiera siriană.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici