Armata ucraineană anunţă că a fost vizată de un atac sinucigaş

Un punct de control al armatei ucrainene din regiunea Doneţk a fost vizat de un atac sinucigaş, în cursul nopţii de luni spre marţi, a anunţat un purtător de cuvânt militar.

447 afișări
Imaginea articolului Armata ucraineană anunţă că a fost vizată de un atac sinucigaş

Armata ucraineană anunţă că a fost vizată de un atac sinucigaş (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Un punct de control a fost atacat de un kamikaze care conducea o camionetă încărcată cu explozibil", a precizat purtătorul de cuvânt la un post de televiziune ucrainean, fără a oferi alte detalii privind consecinţele acestui incident, citat de publicaţia Le Monde în ediţia electronică.

Dacă informaţia se confirmă, ar fi vorba despre primul atac sinucigaş comis în cursul războiului dintre armata ucraineană şi separatiştii proruşi.

De mai multe luni, armata efectuează o "operaţiune antiteroristă" pentru a relua controlul asupra unor zone din estul ţării. Luni, oraşul Doneţk, controlat de separatişti dar înconjurat de forţele loialiste, a fost vizat de bombardamente atribuite unor "grupări auto-organizate".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici