Armata ucraineană: Nu sunt întrunite condiţiile pentru retragerea armamentului din Donbas. Atacurile inamice nu au încetat complet

Retragerea armamentului greu din zona demilitarizată din Donbas nu a început încă, din cauza atacurilor continue ale militanţilor asupra obiectivelor ucrainene, a declarat luni un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, citat de agenţia Interfax Ucraina în pagina electronică.

1395 afișări
Imaginea articolului Armata ucraineană: Nu sunt întrunite condiţiile pentru retragerea armamentului din Donbas. Atacurile inamice nu au încetat complet

Armata ucraineană: Nu sunt întrunite condiţiile pentru retragerea armamentului din Donbas. Atacurile inamice nu au încetat complet (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Prima etapă pentru implementarea acordului de pace prevede încetarea completă a focului. Imediat ce teroriştii vor înceta atacurile de artilerie asupra obiectivelor noastre, vom trece la etapa a doua", a declarat într-o conferinţă de presă Anatoli Stelmah. "Atacurile inamice nu au încetat complet", a adăugat purtătorul de cuvânt al operaţiunii antiteroriste.

Purtătorul de cuvânt al Statului Major General al forţelor armate ucrainene, Vladislav Selezniov, a afirmat că au fost pregătite locurile unde va fi mutat armamentul greu, dar retragerea nu va începe cât timp continuă atacurile de-a lungul liniei de confruntare.

"Protocolul de la Minsk şi Memorandumul de la Minsk afirmă că părţile implicate în conflict trebuie mai întâi să înceteze focul înainte să retragă armamentul şi echipamentul militar din zona demilitarizată. Retragerea armamentului nu poate fi discutată pe fondul atacurilor continue asupra obiectivelor militare ucrainene", a precizat el într-o conferinţă de presă.

"Comandamentul operaţiunii antiteroriste a pregătit un loc unde vor fi mutate armele în viitorul apropiat, în momentul în care va fi decisă retragerea armamentului", a adăugat el.

Conform planului de implementare a acordurilor de la Minsk, retragerea armamentului greu trebuie să înceapă cel târziu a doua zi după implementarea acordului de încetare a focului şi trebuie să se încheie în 14 zile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici