Armenia aprobă instalarea unor capacităţi militare ruse, în apropierea frontierei cu Turcia şi NATO

Parlamentul Armeniei a ratificat, joi, acordul cu Rusia care prevede instalarea unor capacităţi militare antiaeriane ruse pe teritoriul armean, în apropierea frontierei cu Turcia şi cu Alianţa Nord-Atlantică.

19180 afișări
Imaginea articolului Armenia aprobă instalarea unor capacităţi militare ruse, în apropierea frontierei cu Turcia şi NATO

Armenia aprobă instalarea unor capacităţi militare ruse, în apropierea frontierei cu Turcia şi NATO

Oficiali armeni au declarat, conform site-ului agenţiei Reuters, că acordul va permite instalarea pe teritoriul Armeniei a unei serii de capabilităţi militare ruse de protecţie aeriană, inclusiv a unor avioane multirol.

"Sistemul ne va permite să obţinem date de recunoaştere, în scopul contracarării ameninţărilor adversarilor. Nu avem un partener mai de încredere decât Rusia în acest domeniu", a declarat Seyran Ohanyan, ministrul armean al Apărării.

Acordul dintre Rusia şi Armenia a fost semnat în decembrie 2015, la puţin timp după deteriorarea relaţiilor dintre Moscova şi Ankara după ce armata turcă a doborât un avion militar rus. Rusia protejează spaţiul aerian armean din anii 1990. Avioane ruse şi militari se află deja pe teritoriul Armeniei. Noul sistem antiaerian nu va proteja enclava Nagorno-Karabah, aflată în centrul unei dispute între Armenia şi Azerbaidjan.

Însă noile capabilităţi militare ruse vor fi foarte aproape de frontiera Turciei, stat membru al Alianţei Nord-Atlantice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici