Asasinarea lui Shinzo Abe. Poliţia japoneză susţine că securitatea a fost defectuoasă

Poliţia japoneză susţine că securitatea de la evenimentul la care participa fostul premier Shinzo Abe, a fost defectuoasă, spune poliţia japoneză, potrivit BBC. Politicianul a fost asasinat în timp ce ţinea un discurs electoral.

700 afișări
Imaginea articolului Asasinarea lui Shinzo Abe. Poliţia japoneză susţine că securitatea a fost defectuoasă

Poliţia japoneză a recunoscut că au existat deficienţe în ceea ce priveşte securitatea asigurată fostului premier japonez Shinzo Abe, care a fost împuşcat mortal vineri în oraşul Nara din sudul ţării.

„Este de netăgăduit că au existat probleme în ceea ce priveşte securitatea", a declarat şeful poliţiei din Nara, Tomoaki Onizuka.

Un bărbat înarmat a deschis focul asupra lui Abe la un eveniment electoral, iar crima a şocat profund Japonia.

Poliţia a declarat că suspectul, numit Tetsuya Yamagami, în vârstă de 41 de ani, purta pică unei organizaţii, iar el credea că Abe făcea parte din ea.

Yamagami a recunoscut că l-a împuşcat pe fostul premier cu o armă artizanală, potrivit poliţiei.

„Problema urgentă este ca noi să desfăşurăm o anchetă amănunţită pentru a clarifica ce s-a întâmplat", a declarat şeful poliţiei Onizuka, fără a preciza unde a văzut deficienţe. El era în pragul lacrimilor, adresându-se jurnaliştilor.

Presa japoneză citează surse apropiate anchetei, care spun că Yamagami credea că Abe ar avea legături cu un grup religios care, potrivit lui Yamagami, ar fi ruinat-o financiar pe mama sa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici