Premierul italian Giorgia Meloni şi-a anunţat candidatura la alegerile europene

Duminică, premierul italian Giorgia Meloni a anunţat că va candida la alegerile europene din iunie, în încercarea de a stimula sprijinul pentru partidul său, Fraţii Italiei, scrie Reuters.

571 afișări
Imaginea articolului Premierul italian Giorgia Meloni şi-a anunţat candidatura la alegerile europene

Premierul italian Giorgia Meloni şi-a anunţat candidatura la alegerile europene

Votul pentru Parlamentul European din 6-9 iunie este un test cheie de putere pentru coaliţia sa de dreapta.

„Vrem să facem în Europa ceea ce am făcut în Italia... să creăm o majoritate care să reunească forţele de centru-dreapta şi să trimită stânga în opoziţie”, a declarat Meloni, la Pescara.

Partidul ei este cel mai popular din Italia, cu 27% din susţinere, potrivit unor sondaje recente, înaintea Partidului Democrat, aflat în opoziţie, cu aproximativ 20%, şi a Mişcării Cinci Stele, de stânga, cu 16%.

Meloni va fi primul nume de pe buletinul de vot pentru Fraţii Italiei în toate cele cinci circumscripţii electorale din Italia pentru alegerile europene, dar a promis că nu va folosi „niciun minut” din timpul petrecut în calitate de prim-ministru pentru a face campanie.

Liderul PD, Elly Schlein, a anunţat săptămâna trecută că va candida şi ea, la fel ca şi Antonio Tajani, şeful partidului Forza Italia, care face parte din coaliţia de guvernare.

Toţi cei trei lideri speră să câştige voturile oamenilor, dar, presupunând că vor fi aleşi, se aşteaptă ca ei să renunţe la locurile lor, lăsând loc candidaţilor de pe locul doi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici