Asistentul secretarului de Stat al SUA Frank Rose va veni luni în România. Care vor fi temele discutate

Asistentul secretarului de Stat pentru Controlul armelor, verificare şi conformitate, Frank Rose, va face vizite în România, Israel şi Turcia în perioada 28 martie-4 aprilie pentru consultări pe tema securităţii spaţiale, apărării antirachetă şi pe alte subiecte de interes bilateral şi multilateral.

488 afișări
Imaginea articolului Asistentul secretarului de Stat al SUA Frank Rose va veni luni în România. Care vor fi temele discutate

Frank Rose (Imagine: Andreea Alexandru/Arhiva Mediafax Foto)

La 30 martie, Rose se va întâlni cu oficiali din cadrul Ministerului român al Apărării şi al Ministerului de Externe pentru a discuta despre cooperarea în domeniul apărării antirachetă, controlul armelor şi alte subiecte legate de NATO. El va rosti discursuri la Universitatea Româno-Americană şi la Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative pe tema progreselor înregistrate în arhitectura antirachetă SUA-NATO, arată un comunicat publicat pe site-ul Departamentului de Stat american.

În perioada 30 martie-1 aprilie, Rose se va afla în Israel. În Tel Aviv, el se va întâlni cu oficiali din cadrul Ministerului israelian al Apărării pentru a discuta despre o serie subiecte bilaterale referitoare la securitate. La 1 aprilie, el se va întâlni cu oficiali de rang înalt din cadrul Ministerului de Externe la Ierusalim, pentru a discuta despre cooperarea strategică bilaterală.

În perioada 2-4 aprilie, Rose va merge în capitala turcă Ankara, unde va conduce delegaţia Statelor Unite la consultările cu oficialii din cadrul Ministerului turc de Externe pe o varietate de subiecte de interes comun.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici