Atac armat în Ierusalim: două persoane au murit, alte cinci sunt rănite/ Mişcarea Hamas revendică atentatul- VIDEO

Cele două persoane care erau în stare critică în urma atentatului comis duminică în oraşul Ierusalim au decedat, anunţă surse medicale citate de site-ul cotidianului Haaretz.

1998 afișări
Imaginea articolului Atac armat în Ierusalim: două persoane au murit, alte cinci sunt rănite/ Mişcarea Hamas revendică atentatul- VIDEO

Cel puţin şase răniţi într-un atac terorist în oraşul Ierusalim (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

UPDATE 14:10 - Mişcarea Hamas revendică atentatul de la Ierusalim, comis de un israelian de etnie arabă

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a revendicat atentatul comis duminică, în Ierusalim, de un cetăţean israelian de etnie arabă, care a omorât două persoane şi a rănit alte cinci înainte de a fi împuşcat mortal de autorităţi, relatează site-ul YnetNews.com.

"Autorul atacului era membru Hamas", a transmis organizaţia islamistă care deţine controlul asupra teritoriului palestinian Fâşia Gaza.

Conform surselor citate, o femeie în vârstă de 60 de ani şi un agent de poliţie de 30 de ani, care erau în stare critică după atentat, au decedat la spital.

Alte cinci persoane au fost rănite după ce un individ a deschis focul, duminică, în faţa unei secţii de poliţie situate în apropierea unei gări din oraşul Ierusalim, agresorul, catalogat drept terorist, fiind împuşcat mortal de autorităţi, informează site-ul YnetNews.com.

Atacul a avut loc în faţa unei secţii de poliţie din zona Giv'at HaTahmoshet (Dealul Muniţiei), exact la limita dintre partea israeliană şi cea palestiniană a oraşului Ierusalim, aflat în totalitate sub controlul Israelului. În zonă se află o staţie a metroului uşor din Ierusalim.

Un individ a deschis focul la întâmplare, rănind cel puţin şapte persoane. Doi dintre răniţi sunt în stare critică.

Agresorul, identificat drept Mousabah Abu Sabih, un cetăţean israelian de etnie arabă în vârstă de 39 de ani, a fost împuşcat mortal de agenţi ai serviciilor de securitate israeliene în timp ce încerca să fugă spre o zonă arabă a oraşului. Bărbatul locuia în cartierul arab Silwan, în Ierusalimul de Est, zonă revendicată de palestinieni.

Autorităţile israeliene au anunţat că atacul are caracter terorist.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici