ATAC ARMAT la Sarajevo: Doi soldaţi au fost ucişi şi altul a fost rănit, de un bărbat care apoi s-a sinucis

Un bărbat înarmat a ucis miercuri doi soldaţi bosnieci şi a rănit un altul, după care s-a sinucis, fiind înconjurat de poliţie în casa sa de la periferia oraşului Sarajevo, au anunţat autorităţile, citate de Reuters în pagina online.

711 afișări
Imaginea articolului ATAC ARMAT la Sarajevo: Doi soldaţi au fost ucişi şi altul a fost rănit, de un bărbat care apoi s-a sinucis

ATAC a Sarajevo: Doi soldaţi au fost ucişi şi altul a fost rănit, de un bărbat care apoi s-a sinucis (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Atacatorul, identificat drept Enes Omeragic, a deschis focul cu o armă automată la o sală de pariuri din apropierea unei cazărmi militare situată în cartierul Rajlovac al capitalei Bosniei, omorând doi militari bosnieci.

În timp ce fugea de la locul atacului, a deschis focul şi asupra unui autobuz, rănind un al treilea soldat. Şoferul autobuzului şi alţi doi pasageri au fost răniţi de cioburi de la geamurile sparte, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Sarajevo.

"Un foc de armă tras asupra unui membru al forţelor armate este un foc tras asupra Bosniei-Herţegovina", a declarat Denis Zvizdic, premierul ţării balcanice, după o reuniune de urgenţă a Guvernului.

"Măsurile de securitate vor fi sporite la cel mai înalt nivel pentru a preveni astfel de incidente pe viitor", a adăugat Zvizdic, precizând că motivele atacatorului nu sunt cunoscute deocamdată, dar vor fi stabilite de investigaţia oficială.

După atac, poliţia a înconjurat casa suspectului, situată în apropiere. După ce s-a auzit o detonare, a fost descoperit cadavrul bărbatului, a declarat comisarul de poliţie Vahid Cosic.

Vecinii lui Omeragic au declarat că acesta se alăturase recent mişcării salafiste musulmane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici