Atac informatic asupra site-urilor poliţiei şi Parchetului din Olanda, în scandalul WikiLeaks

Site-urile de Internet ale poliţiei şi Parchetului din Olanda au fost, vineri, victimele unor atacuri care "cel mai probabil" au legătură cu arestarea unui adolescent susţinător al WikiLeaks, care a fost plasat în arest provizoriu, au anunţat cele două instituţii.

18 afișări
Imaginea articolului Atac informatic asupra site-urilor poliţiei şi Parchetului din Olanda, în scandalul WikiLeaks

Atac informatic asupra site-urilor poliţiei şi Parchetului din Olanda, în scandalul WikiLeaks (Imagine: Mediafax Foto)

"Cele două site-uri au fost victime ale atacurilor de tip negare de serviciu", supraaglomerând serverul prin multiplicarea conexiunilor şi cererilor, a declarat pentru AFP Rom Looije, un purtător de cuvânt al poliţiei, precizând că site-urile erau "greu accesibile sau nu erau accesibile deloc", vineri dimineaţa.

"Atacul are cel mai probabil legătură cu arestarea unui tânăr în vârstă de 16 ani", a declarat la rândul său Parchetul într-un comunicat, precizând că site-ul său de Internet nu conţine "informaţii sensibile".

Un grup anonim, folosind numele utilizatorului "AnonTarget", a revendicat pe Twitter un atac informatic împotriva acestor site-uri, "ca răspuns la arestarea unui militant în vârstă de 16 ani", a constatat un jurnalist al AFP.

Reţinut în noaptea de miercuri spre joi la Haga, adolescentul a mărturisit că a participat la atacuri informatice desfăşurate de simpatizanţii WikiLeaks împotriva site-urilor de furnizare de carduri de credit Mastercard şi Visa.

El a compărut vineri după-amiază în faţa unui judecător din Rotterdam, care a ordonat plasarea lui în arest provizoriu pentru 13 zile.

"Poliţia judiciară a extins ancheta privind atacurile comise de simpatizanţii WikiLeaks la cele de negarea serviciului din această dimineaţă împotriva site-urilor Internet ale Parchetului şi poliţiei", adaugă Parchetul.

Hackerii şi-au multiplicat de miercuri atacurile împotriva companiilor care privează WikiLeaks de accesul la mijloace financiare sau care îl critică: după Visa, Mastercard şi PayPal, site-ul Guvernului suedez a fost scos din serviciu timp de mai multe ore.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici