ATAC INFORMATIC în Olanda, la site-uri guvernamentale

Site-uri aparţinând Guvernului olandez, care are câte un site pentru fiecare ministru în parte, fac obiectul unui atac cibernetic, a anunţat miercuri o sursă din cadrul Executivului.

158 afișări
Imaginea articolului ATAC INFORMATIC în Olanda, la site-uri guvernamentale

ATAC INFORMATIC în Olanda, la site-uri guvernamentale (Imagine: Shutterstock)

"Site-urile Guvernului sunt ţinta unui atac de tip DDOS începând de ieri (marţi) seara, către ora locală 20.00 (21.00, ora României)", a declarat AFP Robert Wester, un purtător de cuvânt al Guvernului.

Acest atac informatic este de tip "denial of service" (DDOS) şi constă într-un număr foarte mare de cereri de accesare nesolicitate ce blochează un site.

Atacul a început marţi seara, când site-urile nu puteau să fie accesate, după care au fost "reparate" în cursul nopţii de marţi spre miercuri, dar atacul era în curs, iar acestea erau greu accesibile miercuri dimineaţa.

"Este necesar ca mai întâi să ne asigurăm că totul funcţionează din nou, iar după aceea vom examina posibilitatea de a depune plângere, având în vedere numărul de atacuri de acest tip în ţară, în ultima perioadă", a adăugat Wester.

Olanda a fost teatrul mai multor atacuri de tip DDOS de câteva săptămâni, în special asupra unor servicii oficiale şi unor bănci.

Aproape zece milioane de olanezi au fost privaţi, la sfârşitul lui aprilie, de semnătura electronică oficială care permite plătirea de impozite online.

Platforma de Internet de gestionare a conturilor ING nu a fost, de asemenea, accesibilă timp de mai multe ore, la începutul lui aprilie, în urma unui atac, şi nici site-ul companiei aeriene KLM.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici