Atac rusesc într-o cafenea din Harkov: 10 răniţi

Un atac aerian rusesc asupra oraşului Harkov, situat în nord-estul Ucrainei, a distrus miercuri o cafenea, a avariat o clădire rezidenţială din apropiere şi a incendiat o benzinărie, iar oficialii locali au declarat că zece persoane au fost rănite, dintre care cel puţin una este în stare gravă.

415 afișări
Imaginea articolului Atac rusesc într-o cafenea din Harkov: 10 răniţi

Sursa foto: Reuters

„Am rămas fără nimic”, a declarat pentru Reuters proprietarul Vahe Ohandzhanian în ruinele cafenelei sale, din care explozia a smuls o bucată mare, împrăştiind panouri de acoperiş din tablă ondulată şi cărămizi la zeci de metri distanţă, potrivit Reuters.

Un bloc cu 12 etaje de peste drum a avut aproape toate ferestrele aruncate în aer. La aproximativ 50 de metri distanţă, un troleibuz verde avea, de asemenea, toate geamurile distruse şi partea din spate acoperită de pete de sânge. Procurorii regionali au declarat că şoferului troleibuzului i-au fost amputate ambele picioare.

Rusia a folosit o bombă teleghidată UMPB D-30 lansată din regiunea limitrofă Belgorod, au adăugat procurorii pe Telegram, potrivit Reuters.

Alte trei persoane au fost spitalizate, potrivit guvernatorului regional Oleh Syniehubov.

Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina, şi regiunea înconjurătoare au fost ţinta unor atacuri ruseşti de la începutul războiului de amploare în 2022. Loviturile au devenit mult mai intense în ultimele luni, lovind infrastructura civilă şi energetică, iar forţele ruseşti au deschis un nou front la nord de capitala regională în ultimele săptămâni.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici