ATACUL DE LA TOULOUSE: Autorul crimelor din Franţa a filmat toate cele trei atacuri

Tânărul francez care pretindea că face parte din Al-Qaida, ucis joi într-un asalt al unităţilor de elită ale poliţiei, a filmat toate cele trei atacuri comise la 11, 15 şi 19 martie, în cursul cărora a ucis şapte persoane, postând înregistrările pe Internet, a anunţat, joi, procurorul din Paris.

441 afișări
Imaginea articolului ATACUL DE LA TOULOUSE: Autorul crimelor din Franţa a filmat toate cele trei atacuri

ATACUL DE LA TOULOUSE: Autorul crimelor din Franţa a filmat toate cele trei atacuri

Poliţia a găsit într-o geantă camera de luat vederi utilizată de presupusul criminal în serie şi a vizionat imaginile.

"Într-o înregistrare, se vede cum împuşcă un militar, reproşându-i că îi omorâse fraţii musulmani", declară procurorul François Molins.

"În altă filmare, împuşcă militari la Montauban, într-o scenă extrem de violentă, după care pleacă cu scuterul strigând Mare este Allah", precizează procurorul.

Francezul de origine algeriană le-a spus autorităţilor că a postat înregistrările pe Internet, dar nu se ştie nici unde, nici când, adaugă procurorul.

Suspectul în cazul crimelor comise în sud-vestul Franţei, care era încercuit de poliţie de miercuri dimineaţă, a fost ucis joi de poliţişti în momentul în care încerca să sară de la balconul apartamentului său, a declarat o sursă din poliţie.

Anterior, ministrul francez de Interne, Claude Gueant, afirmase că suspectul a murit după ce a opus rezistenţă poliţiştilor şi a sărit pe fereastră.

"În momentul în care un mijloc de investigare a fost introdus în baie, atacatorul a ieşit din baie trăgând cu o violenţă extremă. Rafalele au fost frecvente, foarte dure. Funcţionarii RAID (unitate de elită a poliţiei) au încercat desigur să se protejeze, să riposteze", a afirmat Gueant, aflat la faţa locului.

Mohamed Merah "a sărit pe fereastră cu o armă în mână şi continuând să tragă. El a fost găsit mort la sol", a adăugat ministrul.

Anterior, poliţiştii francezi au pătruns în apartamentul suspectului, avansând "pas cu pas", dar acesta a opus rezistenţă. Rafale de tiruri de armă şi deflagraţii au fost auzite timp de cinci minute în zona apartamentului unde era retras de 32 de ore Mohamed Merah, un francez care a revendicat în numele Al-Qaida asasinarea a trei militari şi a patru evrei, între care trei copii, începând cu 11 martie, la Toulouse şi Montauban.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici