ATACUL DIN CONNECTICUT: Adam Lanza a fost retras din sistemul public de învăţământ de mama sa

Mama lui Adam Lanza, tânărul care a comis atacul de la şcoala Sandy Hook din Newtown, în nord-estul Statelor Unite, l-a retras pe acesta din sistemul de învăţământ public deoarece era nemulţumită de programa şcolară, a declarat o mătuşă a acestuia.

792 afișări
Imaginea articolului ATACUL DIN CONNECTICUT: Adam Lanza a fost retras din sistemul public de învăţământ de mama sa

ATACUL DIN CONNECTICUT: Adam Lanza a fost retras din sistemul public de învăţământ de mama sa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Marsha Lanza, mătuşa lui Adam şi fosta cumnată a mamei acestuia, Nancy, a declarat că aceasta era o persoană "extraordinar de devotată", adăugând că a fost asistent de educator la şcoala Sandy Hook, informează ABC News, în pagina electronică

Marsha, care locuieşte într-o suburbie din Chicago, a declarat că Nancy l-a şcolit acasă pe Adam după ce l-a retras din sistemul de învăţământ public din Newtown, fără a putea preciza însă când a părăsit acesta şcoala. Potrivit unor foşti colegi de clasă, Adam a mers la şcoala publică din localitate cel puţin până în clasa a zecea.

Nancy Lanza a divorţat de soţul ei, Peter, în 2009, când Adam avea 17 ani. "Ea nu era nevoită să muncească deoarece comnatul meu i-a lăsat suficientă avere", inclusiv casa în care locuia, a declarat Marsha.

Ea a adăugat, de asemenea, că Nancy a cumpărat arme deoarece locuia singură într-o casă mare. Ea era originară din New Hampshire, a explicat Marsha, şi era obişnuită cu armele.

Autorităţile au declarat că Nancy Lanza avea cinci arme înregistrate pe numele ei, dar poliţia nu a confirmat că armele folosite în atac erau ale ei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici