ATACUL DIN CONNECTICUT: Majoritatea victimelor, elevi în vârstă de 6 şi 7 ani. Tatăl autorului masacrului şi-a exprimat compasiunea faţă de familiile persoanelor ucise

Majoritatea victimelor atacului de la şcoala din Newtown (Connecticut, nord-est) de vineri erau elevi între 6 şi 7 ani, ucişi de mai multe gloanţe trase cu o puşcă de asalt, au declarat surse medicale şi din cadrul poliţiei sâmbătă.

2586 afișări
Imaginea articolului ATACUL DIN CONNECTICUT: Majoritatea victimelor, elevi în vârstă de 6 şi 7 ani. Tatăl autorului masacrului şi-a exprimat compasiunea faţă de familiile persoanelor ucise

ATACUL DIN CONNECTICUT: Majoritatea victimelor, elevi în vârstă de 6 şi 7 ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aceştia sunt elevi în clasele primare (...). Toate rănile pe care le-am constatat au fost provocate de puşcă", a declarat medicul legist Wayne Carver, adăugând că aceasta este "probabil cea mai groaznică scenă a unei crime" pe care a văzut-o în 30 de ani. În total, 20 de copii şi şase adulţi au fost ucişi în cadrul acestui atac armat asupra şcolii.

Din acest total, 16 copii era în vârstă de 6 ani şi 4 copii aveau vârsta de 7 ani, conform unei liste publicate de poliţia din Connecticut.

Medicul legist care a lucrat alături de alţi patru doctori şi şase tehnicieni la locul crimei a realizat autopsia a şapte victime. Toate fuseseră lovite de "3 până la 11 gloanţe" fiecare.

"Am văzut doar două victime împuşcate de la mică distanţă, însă am lucrat doar pe şapte victime, acesta fiind un eşantion şi nu am detaliile tuturor celorlalte leziuni", a adăugat acesta.

"Toate victimele autopsiate cred că erau elevi în clasele primare", a mai spus acesta.

În schimb, Carver şi adjuncţii săi nu au examinat încă trupul presupusului atacator, neputând furniza detalii pe această temă.

Atacatorul, prezentat de presă ca fiind Adam Lanza în vârstă de 20 de ani, se pare că s-a sinucis. Trei arme au fost regăsite în apropiere de acesta, două pistoale şi o puşcă de asalt.

Tatăl tânărului în vârstă de 20 de ani care a ucis 26 de persoane, dintre care 20 de copii, într-o şcoală primară din Connecticut (nord-estul Statelor Unite) şi-a exprimat, sâmbătă, compasiunea pe care o resimte pentru familiile victimelor.

"Gândurile noastre merg către familiile victimelor şi către prietenii care au pierdut fiinţe dragi şi către răniţi. Familia noastră plânge cu voi toţi cei care au fost afectaţi de această enormă tragedie", scrie Peter Lanza, tatăl lui Adam, cel care şi-a ucis mama înainte de a comite masacrul şi a se sinucide ulterior. 

Într-un comunicat difuzat de postul de televiziune WFSB, Lanza adaugă: "niciun cuvânt nu poate exprima în ce măsură ne sunt zdrobite inimile. Ca mulţi dintre voi, şi noi suntem trişti şi încercăm să dăm un sens" tragediei care a lovit vineri oraşul Newtown.

Peter Lanza şi soţia sa erau divorţaţi, iar Adam locuia cu mama lui.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici