Fermierii polonezi suspendă blocarea frontierei cu Ucraina

Fermierii polonezi au anulat luni protestul de la ultimul punct de trecere a frontierei cu Ucraina, ridicând astfel o blocadă care durează de luni în şir şi care a afectat atât relaţiile bilaterale, cât şi comerţul ucrainean.

214 afișări
Imaginea articolului Fermierii polonezi suspendă blocarea frontierei cu Ucraina

Fermierii polonezi suspendă blocarea frontierei cu Ucraina

Fermierii polonezi au deblocat ultimul punct de trecere a frontierei cu Ucraina. Aceştia au început să blocheze graniţa cu Ucraina la sfârşitul toamnei trecute, nemulţumiţi din cauza relaxării restricţiilor privind importurile din Ucraina pe fondul războiului acesteia cu Rusia. Fermierii s-au plâns că activitatea le este afectată din cauza importurilor ieftine din Ucraina, care intrau pe piaţa UE.

Fermierii polonezi au pus capăt luni blocadei de la punctul de trecere Rava-Ruska, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei de frontieră ucrainene, după luni de tratative făcute de Kiev, relatează Reuters.

Ministrul ucrainean al Agriculturii, Mykola Solsky, a lăudat ceea ce a spus că a fost ”un lucru constructiv" din partea Poloniei.

Pe de altă parte, camioanele care transportă cereale, problema care se află în centrul disputei dintre Polonia şi Ucraina, se vor confrunta în continuare cu controale de partea poloneză, au declarat oficialii de la Kiev.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici