Atacul ucrainean de la Sevastopol. Comandantul Flotei Ruse la Marea Neagră a fost ucis, alături de 34 de ofiţeri. Alţi 105 militari au fost răniţi

Ucraina afirmă că comandantul Flotei ruse a Mării Negre, amiralul Viktor Sokolov, a fost ucis în atacul ucrainean de la Sevastopol.

6415 afișări
Imaginea articolului Atacul ucrainean de la Sevastopol. Comandantul Flotei Ruse la Marea Neagră a fost ucis, alături de 34 de ofiţeri. Alţi 105 militari au fost răniţi

Ucraina: Cmandantul Flotei ruse a Mării Negre a fost ucis în atacul de la Sevastopol

UPDATE Deşi rapoartele privind moartea comandantului Flotei Mării Negre, amiralul Viktor Sokolov, au apărut mai devreme, acestea nu au fost confirmate de surse oficiale ucrainene până acum. Este primul amiral rus care îşi pierde viaţa în războiul Rusiei în Ucraina.

Conform publicaţiei Meduza, sunt documentate decesele a 6 generali, 74 colonei, 178 locotenenţi-colonei şi 353 maiori, alături de peste 35.000 de militari ruşi, din care 2.857 sunt ofiţeri.

Cartierul general din Sevastopol al Flotei ruse din Marea Neagră a fost lovit într-un atac ucrainean cu rachete pe 22 septembrie. Imaginile din satelit realizate de Planet.com au arătat pagube extinse pe care lovitura le-a provocat clădirii.

Potrivit Sky News, atacul a fost efectuat folosind rachete cu rază lungă de acţiune Storm Shadow.

Atât Kievul, cât şi Moscova au confirmat că cartierul general a fost lovit în atac. Kyrylo Budanov, şeful serviciului de informaţii militare al Ucrainei, a declarat ulterior într-un interviu pentru Vocea Americii că cel puţin nouă persoane au fost ucise şi 16 au fost rănite în atac.

Ştire iniţială

"După lovirea cartierului general al Flotei ruse a Mării Negre, 34 de ofiţeri au fost ucişi, inclusiv comandantul Flotei ruse a Mării Negre", au declarat Forţele ucrainene pentru operaţiuni speciale într-o actualizare de luni, adăugând că alţi peste 100 de militari ruşi au fost răniţi.

Sevastopol, unde se află cartierul general al Flotei ruse a Mării Negre, este unul dintre cele mai mari oraşe din peninsula Crimeea şi a fost anexat ilegal de către forţele Moscovei în 2014.

Ministerul rus al Apărării nu a făcut încă niciun comentariu legat de atacul de la Sevastopol ce a avut loc vineri. Informaţia dată de Ucraina nu a putut fi verificată încă

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
rusia,
atac

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici