Atacuri teroriste la un restaurant şi în faţa unei misiuni diplomatice, în capitala Somaliei. Cel puţin două persoane au murit

Cel puţin două persoane au fost ucise în atacurile teroriste comise joi seară în capitala Somaliei, Mogadishu, relatează presa locală. Militanţi ai grupului islamist Al-Shabaab, afiliat reţelei teroriste Al-Qaida, au atacat joi după-amiază, cu bombe şi arme automate, un restaurant situat pe o plajă, în oraşul Mogadishu, o explozie fiind semnalată şi în apropierea ambasadei Turciei din capitala Somaliei.

233 afișări
Imaginea articolului Atacuri teroriste la un restaurant şi în faţa unei misiuni diplomatice, în capitala Somaliei. Cel puţin două persoane au murit

Atacuri teroriste la un restaurant şi în faţa unei misiuni diplomatice, în capitala Somaliei. Cel puţin două persoane au murit

Două femei au fost ucise în atacuri, iar bilanţul victimelor probabil va creşte.

"Un vehicul-capcană a explodat la restaurantul Banadir, situat pe plaja Lido; acum sunt schimburi de focuri", a declarat un reprezentant al Poliţiei, Ahmed Ibrahim.

Miliţiile islamiste Al-Shabaab, afiliate reţelei teroriste Al-Qaida, au revendicat atacul. "Am atacat restaurantul Banadir, au loc lupte în interior", a declarat Abdiasis Abu Musab, un reprezentant al organizaţiei teroriste, relatează site-ul AllAfrica.com.

Într-un alt incident, un vehicul a explodat, cel mai probabil prematur, în faţa Ambasadei Turciei din Mogadishu, transmite Associated Press.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici