Atentat cu maşină-capcană împotriva premierului sirian - FOTO

Un atentat cu maşină-capcană s-a produs luni la Damasc şi a vizat vehiculul premierului sirian Wael al-Halaqi, a cărui gardă de corp a fost ucisă. Premierul a scăpat nevătămat din atentat.

542 afișări
Imaginea articolului Atentat cu maşină-capcană împotriva premierului sirian - FOTO

Atentat cu maşină-capcană împotriva premierului sirian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fotograful AFP de la faţa locului a văzut mai multe vehicule arse, între care un autobuz, şi numeroase maşini parcate cu geamurile sparte. Serviciile de securitate au izolat zona.

"Atentatul terorist de la Mazze viza convoiul premierului. Halaqi este nevătămat", anunţă televiziunea Al-Ikhabriya, fără să precizeze natura exploziei.

Potrivit televiziunii de stat, atentatul s-a produs în apropierea unei grădini publice şi unei şcoli, la Mazze, cartier ultrasecurizat din partea de centru-vesta capitalei siriene în care se află numeroase ambasade, clădiri guvernamentale şi sedii ale serviciilor de informaţii, şi unde locuiesc numeroşi oficiali politici.

Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO) anunţă, la rândul său, că garda de corp a premierului a fost ucisă. "O a doua gardă de corp şi şoferul să află în stare critică", a precizat pentru AFP Rami Abdel Rahmane, directorul OSDO, organizaţie care se sprijină pe o reţea vastă de activişti, dar şi surse medicale şi militare din Siria.

"Explozia pare să fi fost telecomandată", a precizat el.

Halaqi a fost numit în funţie la 9 august 2012, după dezertarea predecesorului său, Riad Hajib, în semn de protest faţă de represiunea sângeroasă condusă de regim împotriva revoltei declanşate în martie 2011.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici