Atentat soldat cu 25 de morţi, în apropierea unei baze militare americane din Afganistan

Cel puţin 25 de persoane au fost ucise şi alte zece rănite, într-un atac sinucigaş cu maşină-capcană, comis duminică seara în apropierea unei baze militare americane din estul Afganistanului.

1116 afișări
Imaginea articolului Atentat soldat cu 25 de morţi, în apropierea unei baze militare americane din Afganistan

Atentat soldat cu 25 de morţi, în apropierea unei baze militare americane din Afganistan (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Un kamikaze a detonat explozibilul pe care îl avea în maşină în apropierea unei baze a forţelor coaliţiei din oraşul Khost, a precizat Faizullah Ghairat, comandantul poliţiei din provincia Khost, citat de CNN.

Armata SUA a anunţat că în atentat nu au fost răniţi militari americani sau alţi membri ai misiunii conduse de NATO în Afganistan.

Potrivit BBC News Online, Camp Chapman, o bază folosită în trecut de CIA, a fost ţinta unuia dintre cele mai grave atacuri asupra agenţiei în 2009, când un atacator a ucis şapte oficiali. În prezent, baza găzduieşte trupe afgane şi străine, inclusiv soldaţi americani.

Youqib Khan, adjunctul comandantului poliţiei din provincia Khost, a declarat pentru AP că atentatul de duminică a avut loc la un punct de control condus de o unitate afgană care păzeşte Camp Chapman.

Victimele atacului erau civili în maşini care aşteptau la punctul de control pentru a putea trece, majoritatea femei şi copii.

Deocamdată nicio grupare nu a revendicat atentatul, însă talibanii, care au lansat o nouă ofensivă în aprilie, au vizat adesea obiective militare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici