ATENTATELE de la Paris: Două arestări la Bruxelles, după cinci percheziţii în legătură cu atacurile din capitala Franţei

Cinci percheziţii, care au condus la două arestări, au fost efectuate miercuri dimineaţa la Bruxelles, în ancheta care-i vizează pe Mohamed Abrini şi Ahmed Dahmani, suspectaţi că ar fi implicaţi în pregătirea atacurilor de la Paris, a anunţat parchetul federal belgian, relatează AFP online.

596 afișări
Imaginea articolului ATENTATELE de la Paris: Două arestări la Bruxelles, după cinci percheziţii în legătură cu atacurile din capitala Franţei

ATENTATELE de la Paris: Două arestări la Bruxelles, după cinci percheziţii în legătură cu atacurile din capitala Franţei (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

"Cinci percheziţii au fost efectuate în această dimineaţă în regiunea Bruxelles, în cadrul anchetei parchetului federal (belgian) în legătură cu fuga numitului Mohamed Abrini (pe numele căruia justiţia belgiană a emis, pe 24 noiembrie, un mandat internaţional de arestare) şi cea a numitului Ahmed Dahmani, în prezent în detenţie în Turcia", a precizat parchetul în comunicat.

"În ceea ce-l priveşte pe Mohamed Abrini, trei percheziţii au fost efectuate la Molenbeek-Saint-Jean şi una la Saint-Josse-Ten-Noode", două comune - cu importante populaţii de migranţi - care fac parte din aglomeraţia de la Bruxelles, precizează parchetul.

"A cincea percheziţie a avut loc la Molenbeek, în legătură cu Ahmed Dahmani", precizează parchetul federal, însărcinat cu cazuri de terorism în Belgia, adăugând că "două persoane au fost ridicate pentru a fi audiate" de către poliţie.

Potrivit aceleiaşi surse, "percheziţiile au decurs fără incidente deosebite". "În ceea ce priveşte obiectivele vizate şi identitatea persoanelor reţinute, nu putem oferi informaţii la ora actuală", se mai arată în comunicat.

Mohamed Abrini, un belgian de origine marocană, în vârstă de 30 de ani, a fost filmat pe 11 noiembrie, către ora locală 19.00 (20.00, ora României), într-o staţie de alimentare cu carburanţi de la Ressons (Oise, la nord de Paris), la volanul automobilului marca Renault Clio care a servit, două zile mai târziu, la comiterea atacurilor, alături de Salah Abdeslam, suspectat că a participat în mod direct la atacuri, şi de fratele unui kamikaze care s-a detonat.

Câteva ore mai târziu, pe 12 noiembrie, către ora locală 3.00 (4.00, ora României), cei doi bărbaţi soseau înapoi la Bruxelles, unde au fost reperaţi în apropiere de un automobil marca Seat şi de un automobil marca Renault Clio. De atunci, ei sunt de negăsit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici