ATENTATELE DIN BOSTON: Jokar Ţarnaev, acuzat oficial pentru acte de terorism

Jokar Ţarnaev a fost pus oficial sub acuzare pentru acte de terorism prin utilizarea unei bombe care putea provoca victime multiple şi daune materiale majore, în ancheta privind atentatele din Boston.

791 afișări
Imaginea articolului ATENTATELE DIN BOSTON: Jokar Ţarnaev, acuzat oficial pentru acte de terorism

ATENTATELE DIN BOSTON: Jokar Ţarnaev, acuzat oficial pentru acte de terorism

Potrivit Departamentului Justiţiei, Jokar Ţarnaev este acuzat că "a folosit şi a conspirat la folosirea unei arme care putea provoca daune majore şi victime multiple (mai precis un dispozitiv exploziv improvizat) împotriva persoanelor şi bunurilor de pe teritoriul Statelor Unite". Trei persoane au murit şi peste 200 au fost rănite în atacurile cu bombă comise la maratonul din Boston pe 15 aprilie.

Prima audiere a inculpatului a fost programată pe 30 mai, la Tribunalul federal din Boston. Nu se ştie dacă tânărul, a cărui stare este gravă, va putea fi prezent la audiere. Dacă va fi găsit vinovat, Jokar Ţarnaev riscă pedeapsa cu moartea.

Tânărul în vârstă de 19 ani, spitalizat după o căutare de 24 de ore în Boston, este suspectat că este autorul, împreună cu fratele său mai mare, ucis într-un schimb de focuri cu poliţia, celor două atentate comise la maratonul din Boston pe 15 aprilie, incident soldat cu trei morţi şi 200 de răniţi. Tânărul a început să răspundă întrebărilor anchetatorilor în scris, luni dimineaţă.

Casa Albă a comunicat că inculpatul nu va fi judecat de o instanţă militară de excepţie, aşa cum cer unii congresmeni republicani. Johar Ţarnaev, cetăţean american, "nu va fi considerat inamic combatant", a precizat Casa Albă. Tânărul va fi deferit justiţiei federale civile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici