Atentatele din Norvegia: Criminalul din Oslo a prezentat scuze pentru victimele fără apartenenţă politică

Anders Behring Breivik, judecat pentru masacrarea a 77 de persoane vara trecută în Norvegia, a prezentat scuze luni pentru victimele fără apartenenţă politică, refuzând să facă acelaşi lucru pentru apropiaţii adolescenţilor ucişi pe insula Utoeya.

518 afișări
Imaginea articolului Atentatele din Norvegia: Criminalul din Oslo a prezentat scuze pentru victimele fără apartenenţă politică

Anders Breivik (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aş vrea să le prezint cele mai profunde scuze", a declarat extremistul de dreapta, adresându-se familiilor trecătorilor ucişi sau răniţi de explozia bombei pe care a plasat-o, la 22 iulie 2011, în apropierea sediului Guvernului norvegian.

Întrebat de procuror dacă vrea să le prezinte scuze şi familiilor celorlalte victime, ucise în clădiri ministeriale sau pe insula Utoeya unde se desfăşura o tabără de vară a Tineretului Laburist, Breivik a răspuns negativ.

Masacrarea tinerilor laburişti şi a angajaţilor ministerelor a fost "atroce dar necesară", a repetat el, afirmând că 44 dintre persoanele pe care le-a ucis pe insula Utoeya aveau responsabilităţi în cadrul Tineretului Laburist, iar tabăra de vară era "o tabără de îndoctrinare politică".

În total, 69 de persoane, majoritatea adolescenţi, au murit pe insula Utoeya şi alte opt au fost ucise de explozia, cu puţin înainte, în urma unei camionete-capcană în apropierea turnului în care se află birourile premierului laburist Jens Stoltenberg, care era absent în acel moment.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici