ATENTATUL din Bangkok: Autorităţile triplează recompensa pentru informaţii despre suspectul atacului

Recompensa pentru informaţii care ar putea conduce la capturarea suspectului din spatele atacului cu bombă de la Bangkok a fost triplată vineri, la trei milioane de baht (84.000 de dolari), a informat poliţia locală citată de site-ul agenţiei DPA.

416 afișări
Imaginea articolului ATENTATUL din Bangkok: Autorităţile triplează recompensa pentru informaţii despre suspectul atacului

ATENTATUL din Bangkok: Autorităţile triplează recompensa pentru informaţii despre suspectul atacului (Imagine: Hepta)

Ofiţerilor li s-a cerut să înceteze să comunice cu presa după ce mărturii contradictorii au fost făcute joi în cadrul anchetei în curs de desfăşurare, a spus şeful poliţiei, Somyot Poompanmoung.

Doi bărbaţi despre care se presupune că l-ar fi ajutat pe suspectul principal în atentat nu mai sunt anchetaţi, a transmis poliţia. Autorităţile anchetează acum imagini cu o femeie îmbrăcată în negru, surprinse de sistemele video cu circuit închis în momentul exploziei, în urma căreia au murit 20 de persoane.

Vineri dimineaţa, o ceremonie multi-religioasă a fost organizată la locul bombardamentelor din Bangkok, condusă de călugări budişti, clerici musulmani, creştini, maeştri hinduşi şi sikh. Guvernatorul Bangkokului, membri ai cabinetului şi ambasadori ai naţiunilor care au pierdut cetăţeni au participat de asemenea, la ceremonie.

Autorităţile consideră că explozia nu a fost cauzată de organizaţiile teroriste internaţionale, a spus vineri Somyot, după ce anchetatorii s-au consultat cu Interpolul şi cu agenţiile străine de informaţii.

Explozia de luni seara a avut loc la sanctuarul religios Erawan din centrul capitalei. Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Prawut Thavornsiri, a anunţat iniţial pe Twitter o recompensă de 28.000 de dolari pentru informaţii despre autorul sau autorii atacului cu bombă care a vizat templul hindus.

Premierul Prayuth Chan-ocha a promis că autorităţile îi vor găsi pe autorii celui mai grav atac din istoria ţării. "Acesta este cel mai grav incident care s-a întâmplat în Thailanda (...). Au mai fost bombe mici sau doar zgomot, dar de data aceasta au vizat vieţi nevinovate. Vor să ne distrugă economia, turismul", a precizat şeful Guvernului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici