Australia ar putea interzice pe viaţă dreptul de şedere al imigranţilor care debarcă ilegal în ţară

Guvernul australian plănuieşte introducerea unei legi prin care ar putea interzice pe viaţă dreptul de şedere solicitanţilor de azil care debarcă clandestin în Australia, informează The Guardian.

1616 afișări
Imaginea articolului Australia ar putea interzice pe viaţă dreptul de şedere al imigranţilor care debarcă ilegal în ţară

Interdicţia va putea fi aplicată oricărui adult care a fost trimis în centrele de detenţie din Nauru sau Insula Manus din Papua Noua Guinee, încă din 19 iulie 2013.

Asta înseamnă că persoanele adulte care au încercat anterior să pătrundă clandestin pe teritoriul Australiei, la bordul bărcilor, din iulie 2013, dar care au ales să revină în statul de unde erau originari, nu vor primi niciodată permis de şedere australian, nici ca turist, nici pentru reîntregirea familiei.

Guvernul doreşte datarea legii interzicerii dreptului de şedere începând din 19 iulie 2013, deoarece în acea zi fostul premier australian Kevin Rudd a declarat: ”De astăzi, solicitanţii de azil care sosesc aici clandestin cu ajutorul bărcilor nu se vor mai stabili niciodată în Australia”.

Legea nu va fi aplicată însă copiilor, doar persoanelor adulte.

În conformitate cu legislaţia australiană, oricine încearcă să ajungă în ţară pe mare este transferat în centrele aflate pe insula Nauru în Pacific sau insula Manus, în largul statului Papua Noua Guinee.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici