Australia renunţă la măsurile anti-COVID. Medicii avertizează asupra riscului pentru populaţie

Australia va renunţa din octombrie la carantina obligatorie de cinci zile la domiciliu pentru persoanele infectate cu COVID, a anunţat vineri premierul Anthony Albanese, chiar dacă unii medici au avertizat că măsura va pune în pericol populaţia.

304 afișări
Imaginea articolului Australia renunţă la măsurile anti-COVID. Medicii avertizează asupra riscului pentru populaţie

Australia renunţă la măsurile anti-COVID. Medicii avertizează asupra riscului pentru populaţie

Decizia de a-i lăsa pe australienii infectaţi cu COVID să decidă dacă trebuie să se izoleze sau nu elimină una dintre ultimele restricţii rămase în ţară din perioada pandemiei şi vine la aproximativ o lună după ce perioada de carantină a fost redusă de la şapte la cinci zile.

„Ne dorim o politică care să promoveze rezilienţa şi consolidarea capacităţilor şi să reducă dependenţa de intervenţia guvernului", a declarat Albanese, potrivit Reuters.

Plăţile pentru concediul de pandemie pentru lucrătorii ocazionali vor înceta atunci când regulile de izolare se vor încheia, deoarece Albanese a declarat că „nu este sustenabil ca guvernul să plătească salariile oamenilor la nesfârşit".

Campioană a măsurilor anti-COVID, Australia renunţat treptat la restricţii pe parcursul acestui an.

Totuşi, medicii australieni au avertizat că încetarea regulilor de carantină obligatorie pune în pericol populaţia.

„Este dezamăgitor, o zi destul de neagră de fapt. Ştiţi, este ilogic, pentru mine este dezolant", a declarat, pentru ABC, profesorul Brendan Crabb, microbiolog şi director executiv al Institutului Burnet.

Preşedintele Asociaţiei Medicale Australiene, Steve Robson, l-a completat.

„Cred că oamenii care fac presiuni pentru ca perioadele de izolare să fie reduse nu au cunoştinţe ştiinţifice", a spus Robson.

În perioada pandemiei, în Australia au fost 10,2 milioane de cazuri de COVID şi peste 15.000 de decese.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici