Austria va da în judecată Comisia Europeană pentru că a aprobat extinderea unei centrale atomice din Ungaria

Austria intenţionează să dea în judecată Comisia Europeană pentru că a acordat Ungariei autorizaţia pentru extinderea centralei atomo-electrice Paks, argumentând că nu consideră energia nucleară modalitate pentru contracararea încălzirii climei, informează site-ul agenţiei Reuters.

1270 afișări
Imaginea articolului Austria va da în judecată Comisia Europeană pentru că a aprobat extinderea unei centrale atomice din Ungaria

Austria va da în judecată Comisia Europeană pentru că a aprobat extinderea unei centrale atomice din Ungaria

Austria se laudă că produce energie în mod ecologic şi că nu are centrale atomo-electrice.

"Am stabilit, în Guvernul Austriei, că există suficiente motive pentru a da în judecată Comisia Europeană", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului austriac pentru Sustenabilitate.

"Asistenţa Uniunii Europene este permisă doar atunci când sunt proiecte de interes comun european. Din punctul nostru de vedere, energia nucleară nu este o formă sustenabilă de energie, nici soluţie pentru contracararea încălzirii climei", argumentează oficialul austriac.

Autorităţile comunitare de reglementare au aprobat în martie 2017 planul Ungariei de a construi încă două reactoare la centrala atomo-electrică Paks cu ajutorul companiei ruse Rosatom. Cele două reactoare noi vor dubla capacitatea centralei de 2.000 de megawaţi. Ungaria va începe lucrările de construcţie în 2018, primul reactor urmând să fie finalizat în 2025.

Termenul-limită pentru contestarea în justiţie a deciziei Comisiei Europene la Curtea Europeană de Justiţie este 25 februarie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici