Autobiografia lui Julian Assange va fi publicată, deşi fondatorul WikiLeaks se opune iniţiativei

Autobiografia lui Julian Assange va fi publicată joi, în pofida încercărilor fondatorului WikiLeaks de a bloca publicarea din cauza disensiunilor cu editura, informează The Independent.

221 afișări
Imaginea articolului Autobiografia lui Julian Assange va fi publicată, deşi fondatorul WikiLeaks se opune iniţiativei

Julian Assange (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autobiografia conţine în premieră comentariile lui Assange privind acuzaţiile că ar fi agresat sexual două femei în timpul vacanţei petrecute în Suedia în 2010.

Editura Canongate a decis să publice autobiografia în pofida deciziei lui Assange de a o bloca.

Cartea oferă o perspectivă personală asupra unui om care s-a transformat, în mai puţin de un an, dintr-un simplu hacker într-una dintre cele mai influente persoane din lume, graţie publicării a zeci de mii de mesaje diplomatice americane, multe cu caracter secret.

Assange afirmă că a primit o serie de ameninţări din partea serviciilor secrete americane. El recunoaşte că a întreţinut relaţii sexuale cu cele două femei din Suedia, însă consideră că acuzaţiile privind agresiuni sexuale sunt parte a unei conspiraţii sau sunt motivate de faptul că nu le-a mai căutat pe cele două femei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici