Autorii atacului asupra consulatului SUA de la Benghazi aveau legături cu Al-Qaida

Autorii atacului asupra consulatului de la Benghazi, în Libia, care s-a soldat cu moartea ambasadorului Christopher Stevens şi a trei agenţi americani, aveau legături cu Al-Qaida, a afirmat vineri Direcţia de informaţii naţională americană (DNI).

165 afișări
Imaginea articolului Autorii atacului asupra consulatului SUA de la Benghazi aveau legături cu Al-Qaida

Autorii atacului asupra consulatului SUA de la Benghazi aveau legături cu Al-Qaida

"Apreciem că unii (dintre atacatori) aveau legături cu grupuri afiliate sau apropiate de Al-Qaida", a declarat Shawn Turner, purtător de cuvânt al DNI într-un comunicat, subliniind totuşi că rămân "numeroase întrebări fără răspuns".

Este dificil de spus în acest stadiu "dacă un grup sau un individ a condus şi controlat acest atac şi dacă lideri ai unor grupuri extremiste au ordonat membrilor să participe", subliniază textul.

După mai bine de zece zile de ezitări, Casa Albă a afirmat săptămâna trecută pentru prima dată că atacul de la Benghazi a fost unul terorist.

DNI recunoaşte direct că înţelegerea sa cu privire la evenimente a evoluat mult.

"Imediat după (atac) informaţiile ne-au făcut să credem că atacul a început spontan în urma manifestaţiilor care aveau loc în aceeaşi zi în faţa ambasadei noastre de la Cairo", explică comunicatul.

În continuare, "am revizuit aprecierile iniţiale luând în considerare noi elemente care indicau că este vorba despre un atac terorist organizat pus în aplicare de extremişti".

Administraţia americană a fost puternic criticată de către opoziţia republicană pentru că a schimbat constant versiunile cu privire la atacul de la 11 septembrie împotriva consulatului de la Benghazi.

Tabăra candidatului republican Mitt Romney a acuzat-o pe cea a lui Barack Obama că "încearcă să inducă în eroare americanii" mascând eşecurile în materie de securitate şi informaţii de la Benghazi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici