Autoritatea Palestiniană condamnă acordul dintre Israel şi Emiratele Arabe Unite şi retrage ambasadorul din Abu Dhabi

  • Autoritatea Palestiniană condamnă acordul de pace dintre Israel şi Emiratele Arabe Unite
  • Ambasadorul palestinian din Abu Dhabi a fost retras în semn de protest
  • Oficial palestinian: "Este vorba de o decizie revoltătoare", o "trădare a poporului palestinian"
1196 afișări
Imaginea articolului Autoritatea Palestiniană condamnă acordul dintre Israel şi Emiratele Arabe Unite şi retrage ambasadorul din Abu Dhabi

Autoritatea Palestiniană condamnă acordul dintre Israel şi Emiratele Arabe Unite şi retrage ambasadorul din Abu Dhabi

Autoritatea Palestiniană a cerut Emiratelor Arabe Unite să "renunţe imediat" la acordul de pace cu Israelul şi, în semn de protest, a retras temporar ambasadorul palestinian din Abu Dhabi.

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a organizat o reuniune de urgenţă la Ramallah şi a cerut Ligii Arabe să convoace o sesiune extraordinară.

"Este vorba de o decizie revoltătoare. Conducerea palestiniană respinge acţiunile Guvernului din Emiratele Arabe Unite, considerate o trădare a poporului palestinian, a Ierusalimului şi Al-Aqsa", a declarat Nabil Abu Rudeineh, purtătorul de cuvânt al Autorităţii Palestiniene, citat de Palestine TV.

Emiratele Arabe Unite "normalizează relaţiile cu Israelul sub pretextul susţinerii cauzei palestiniene", a acuzat oficialul palestinian.

Acordul de pace dintre Emiratele Arabe Unite şi Israel a fost condamnat şi de mişcarea Fatah, precum şi de organizaţia fundamentalistă Hamas, care deţine controlul în Fâşia Gaza, potrivit cotidianului Times of Israel.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat joi un acord de pace istoric între Israel şi Emiratele Arabe Unite. "Un succes major astăzi! Acord de pace istoric între extraordinarii noştri prieteni, Israel şi Emiratele Arabe Unite", a transmis Donald Trump joi prin Twitter. "O zi istorică", a confirmat Benjamin Netanyahu.

Mohammed Bin Zayad, prinţul moştenitor din Emiratele Arabe Unite, a confirmat că Israelul a suspendat planurile de anexare a unor zone din Cisiordania. "În cursul unei convorbiri cu preşedintele Donald Trump şi cu premierul Benjamin Netanyahu, s-a convenit să fie oprite planurile de anexare a unor noi zone palestiniene. Emiratele Arabe Unite şi Israelul au acceptat şi să coopereze pentru un plan de stabilire a relaţiilor bilaterale", a declarat Mohammed Bin Zayad.

Un oficial guvernamental israelian a explicat ulterior că planul israelian de anexare a unor zone din Cisiordania a fost doar suspendat, la solicitarea Washingtonului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici