Autorul atacurilor de la Copenhaga nu făcea parte din vreo celulă teroristă

Autorul atacurilor comise sâmbătă la Copenhaga nu pare să fi făcut parte din vreo celulă teroristă, anunţă premierul Danemarcei, Helle Thorning-Schmidt, citată de BBC News online.

122 afișări
Imaginea articolului Autorul atacurilor de la Copenhaga nu făcea parte din vreo celulă teroristă

Premierul Danemarcei, Helle Thorning-Schmidt (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Omar El-Hussein era cunoscut de poliţie, pentru unele delicte, inclusiv pentru violenţă, şi avea legături cu medii interlope din Copenhaga", a declarat premierul.

"Dar vreau să spun foarte clar că nu există indicaţii că ar fi fost parte a unei celule teroriste", a spus şeful Guvernului danez.

Presupusul atacator, Omar El-Hussein, în vârstă de 22 de ani, a fost împuşcat mortal de poliţie după ce a deschis focul la o dezbatere pe tema libertăţii de exprimare şi la o sinagogă, incidente soldate cu doi morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici