Autorul atacurilor de la Toulouse a fost internat în 2008 într-un spital de psihiatrie după ce a încercat să se sinucidă

Mohamad Merah, autorul a şapte crime în sud-vestul Franţei, ucis joi de poliţişti în timpul asediului asupra apartamentului său din Toulouse, a fost internat 15 zile la un spital de psihiatrie după o tentativă de sinucidere în 2008 în închisoarea Seysses.

173 afișări
Imaginea articolului Autorul atacurilor de la Toulouse a fost internat în 2008 într-un spital de psihiatrie după ce a încercat să se sinucidă

Mohamed Merah

În timpul conferinţei sale de presă în legătură cu dosarul Merah, procurorul François Molins, care se ocupă de ancheta privind cele trei serii de asasinate de la Toulouse şi Montauban, a dezvăluit că în timpul uneia dintre perioadele de detenţie unde, potrivit lui, tânărul francez s-ar fi alăturat radicalismului islamic, acesta a avut o tentativă de sinucidere, relatează L'Express, în ediţia online.

Cotidianul L'Express susţine că în urma acestei tentative de sinucidere, Merah a fost internat într-un spital de psihiatrie, unde a rămas din 25 decembrie 2008 până la 8 ianuarie 2009. În pofida preconizărilor experţilor, urmărirea sa psihoterapeutică s-a oprit aici.

La sfârşitul lui 2008, Mohamed Merah a fost încarcerat la închisoarea Seysses (Haute-Garonne), unde a ispăşit o pedeapsă de 18 luni pentru cumularea mai multor infracţiuni (între care furt, lovirea şi rănirea unui educator).

Mai fragil decât ar putea sugera reputaţia sa, având probleme de comportament, tânărul în vârstă de 19 ani în perioada respectivă a încercat să se sinucidă în celula sa.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici