Autorul incidentului armat din Oregon este un elev de 15 ani care a furat armele din casa părinţilor

Autorul incidentului armat produs marţi într-un liceu american dintr-o suburbie a oraşului Portland, în vestul Statelor Unite, este un elev al instituţiei, în vârstă de 15 ani, care a furat arme grele din casa părinţilor, a anunţat miercuri poliţia.

164 afișări
Imaginea articolului Autorul incidentului armat din Oregon este un elev de 15 ani care a furat armele din casa părinţilor

Autorul incidentului armat din Oregon este un elev de 15 ani care a furat armele din casa părinţilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autorul atacului este Michael Padgett, în vârstă de 15 ani.

Adolescentul, care purta o cască de camuflaj şi transporta armele într-o husă de chitară şi un sac, s-a sinucis după ce a ucis un elev şi rănit un profesor în liceul Reynolds, în apropiere de Portland, în Oregon (nord-vest).

El a luat armele folosite - o puşcă de tip AR-15, un pistol semiautomat, un cuţit mare şi sute de muniţii - din casa părinţilor, unde erau puse într-un loc sigur.

"Armele erau ţinute într-un loc securizat", dar tânărul a reuşit totuşi să le ia, a explicat Scott Anderson, şeful poliţiei din Troutdale, un orăşel situat în apropiere de Portland în care a avut loc incidentul armat.

După ce a sosit la şcoală cu autobuzul şcolar, adolescentul a intrat în vestiarul băieţilor, unde a ucis un elev, Emilio Hoffman, în vârstă de 14 ani. Un profesor, Todd Rispler, a fost zgâriat de un glonţ în timp ce fugea din calea atacatorului.

Acesta din urmă a reuşit să dea alarma, atunci când Padgett ieşea din vestiar. "Intrând pe culoarul principal, el s-a întâlnit cu poliţiştii, care tocmai intrau în instituţie. În acel moment, el s-a dus la toaletă", a continuat Anderson.

"A existat un schimb de focuri între un poliţist şi atacator", care, ulterior, "s-a sinucis", potrivit autopsiei efectuate miercuri, a precizat poliţistul.

Incidentul armat din statul Oregon este al patrulea produs în ultimele trei săptămâni în vestul Statelor Unite, după cel de la Santa Barbara (California), care a avut loc la 23 mai, Seattle (Washington), comis la 5 iunie, şi Las Vegas (Nevada), survenit la 8 iunie.

Preşedintele american, Barack Obama, a făcut apel, marţi, la o "revizuire a conştiinţei naţionale" în legătură cu violenţa cauzată de armele de foc, avertizând că frecvenţa recurgerii la acest tip de tragedii va atinge un nivel "nemaiîntâlnit vreodată".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici