AVERTISMENTUL Berlinului la adresa imigranţilor din state UE

Guvernul de la Berlin a anunţat, miercuri, că intenţionează să introducă un sistem de sancţionare a imigranţilor din state membre ale Uniunii Europene care încasează abuziv indemnizaţii sociale în Germania, în contextul criticilor privind situaţia românilor şi bulgarilor de pe teritoriul german.

2200 afișări
Imaginea articolului AVERTISMENTUL Berlinului la adresa imigranţilor din state UE

Berlinul avertizează că va sancţiona imigranţii din state UE care abuzează de sistemul social german (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Guvernul german a adoptat un raport intermediar care prevede impunerea de interdicţii temporare de revenire în Germania pentru imigranţii europeni care au abuzat de sistemul de liberă circulaţie a persoanelor.

"Nu putem închide ochii la problemele asociate imigraţiei", a explicat ministrul german de Interne, conservatorul Thomas de Maizière, insistând totuşi că intensificarea imigraţiei este "o veste bună" pentru Germania.

Ministrul a exprimat dubii în legătură cu intenţia de găsire a unui loc de muncă de către imigranţi care "completează formulare la agenţia de ocupaţie dar nu cunosc un cuvânt în germană".

Conservatorii germani au declanşat o controversă cerând limitarea numărului străinilor care abuzează de sistemul social german. Peste 60.000 de bulgari şi 120.000 de români au venit în Germania în anul 2012, conform celor mai recente statistici.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici