AVERTIZAREA Damascului pentru ţările occidentale: Siria va fi cimitirul invadatorilor

Premierul sirian, Wael al-Halqi, a avertizat, miercuri, ţările occidentale că Siria va fi "cimitirul invadatorilor" în cazul unei intervenţii militare.

2477 afișări
Imaginea articolului AVERTIZAREA Damascului pentru ţările occidentale: Siria va fi cimitirul invadatorilor

AVERTIZAREA Damascului pentru ţările occidentale: Siria va fi cimitirul invadatorilor (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Siria (...) va surprinde agresorii aşa cum a surprins în timpul războiului (israeliano-arab) din octombrie (1973) şi va fi cimitirul agresorilor", a afirmat premierul, citat de televiziunea publică.

Războiul din Octombrie, sau Războiul de Yom Kippur, a fost declanşat de o ofensivă-surpriză a Egiptului şi Siriei împotriva Israelului, provocând pierderi statului evreu înainte ca acesta să îl câştige, după trei săptămâni de lupte încrâncenate, soldate cu 2.650 de morţi.

Noua avertizare a regimului sirian are loc în timp ce mai multe ţări occidentale par pe punctul de a lansa o acţiune militară împotriva regimului pentru a-l "pedepsi" pentru că ar fi lansat un presupus atac chimic la 21 august.

"Ameninţările lor colonialiste nu ne vor teroriza din cauza voinţei şi hotărârii poporului sirian, care nu acceptă să fie umilit", a continuat premierul.

El a repetat că ţările occidentale mint imputând atacul regimului, ca să aibă pretext pentru un atac.

"Premierul asigură (...) că ţările occidentale, în frunte cu Statele Unite, inventează scenarii mincinoase şi pregătesc pretexte fictive pentru a interveni militar în Siria", a anunţat televiziunea publică siriană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici